Opruimcoach Esther

   
Ik ben Esther Koskamp, ik ben 36 jaar en ik woon in Zwolle samen met mijn vriend, dochtertje en kat. Ik ben optimistisch ingesteld en ik verveel me nooit. Mijn interesses zijn breed. Ik houd van sport en dansen wat ik elke week doe. Ik onderneem graag leuke dingen met vrienden en familie. Tuinieren, muziek. lezen, kamperen, fietsen, wandelen doe ik graag voor ontspanning.
    Naast mijn bedrijf als Professional Organizer/ Opruimcoach werk ik als huishoudelijke ondersteuner bij Buurtdiensten in een zelfsturend team. Ik kom in dit werk bij verschillende mensen thuis die ik ondersteun en/of begeleid in hun huishouden.
Waarom opruimcoach? In de thuiszorg kwam ik bij een vrouw te werken die in chaos leefde. Ze is heel creatief met handwerk. Haar hobbyspullen waren niet geordend net als haar keukenspullen en kleding. Dit zorgde voor veel onrust bij haar. Stapje voor stapje zijn we gaan opruimen en heeft ze nu de spullen op de juiste plek liggen. Ze was erg blij met mijn hulp. Ze raakte steeds gemotiveerder en ging zelf ook aan de slag als ik er niet was. Zo kwam ik op het idee om opruimcoach te worden. Ik word blij als mensen weer rust en overzicht krijgen in huis, hoofd en hart.
    Ik vind mezelf geordend leven, al zouden sommige mensen dat van mij niet verwachten. Door mijn enthousiasme voor verschillende interesses kan ik misschien overkomen als iemand die alles wilt doen en ook haar huis niet op orde heeft. Maar ik heb juist in huis alles op de goede plek liggen, ik koop niet zomaar spullen, ik houd van ruimte om me heen.
Ik stel mezelf de vragen : Vind ik het echt leuk? Heb ik er tijd voor? Kan ik het goed plannen? Heb ik er geld voor over? Ik ben er al vroeg achter gekomen dat je beter kunt focussen op 1 ding tegelijk. Bijvoorbeeld alleen focussen op een opleiding, op een rijbewijs halen, op een bedrijf starten, een huis kopen, voorbereiden voor een lange vakantie etc. Dit creëert meer rust en je doet ook één ding beter dan heel veel maar half. In ons huis hebben spullen hun vaste plekken. Ik vind het fijn om de tafels, het aanrecht netjes te hebben en dan zet ik vrolijke bloemen in een vaas erop. Als ik thuis kom, doe ik eerst een huishoudelijke taak waarna ik kan ontspannen door te gaan sporten, tuinieren, dansen, lezen, etc
   Via Instagram wil ik mensen tips geven over het opruimen van spullen, het ordenen van je administratie, agenda en huishouden. Daarnaast geef ik mijn tips over duurzaam leven. Lees meer (pagina duurzaamheid)
Wil je meer weten? Neem gerust contact met mij op via het contactformulier. Of bel mij op 06 54 696 204